Vaihtoehtoinen Provinssiviikonloppu

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Siinäpä se on mennyt, töitä tehdessä ja kotihommia hoitaessa. Silti puolet töistä ja kotihommista on edelleen tekemättä. Kuten jotkut tätä blogia lukevat saattavatkin tietää, olen lopettamassa yritystoiminnan tämän kuun lopussa. Käsityöaitta Fiona jatkaa, tauotta, samalla nimella, samoissa tiloissa, ja alkuun aika lailla samalla tuotevalikoimalla. Uudistuksena uusi yrittäjä tuo mm. tuftauksen, eli valmiita töitä, sekä tilaustyöt. Myös suositut brodeerauspalvelut palaavat valikoimaan piakkoin. Eli tilaustyöt, ja valmiit tuotteet ovat saatavilla liikkeestä, sekä verkkokaupasta.

Kaiken tämän kauppahässäkän keskellä yritän jatkaa omia käsitöitä, yhdistää niihin koiranhoitoa ja kotihommia. Tänään vietin oikeinkin tehokkaan aamupäivän. Sain pussillisen tuoretta raparperia ja aikani surffailtua, päädyin kokeilemaan kääretorttua. Olen vältellyt kääretorttujen tekoa, koska joka ikinen pohja on ollut aina liian ohut, palanut tai muuten vain epäonnistunut. No nytpä kaikki meni niinkuin piti, ehkä jopa liiaksikin, sillä pohjasta olisi saanut jaettua kahteen pelllilliseen.

Pohja: 5 munaa, 2 dl sokeria, 4 rkl vehnäjauhoja, 5 rkl perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeriseoksen joukkoon. Kaada uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte: n. 0,5 l raparperipaloja, 2 dl hillosokeria, 0,5 dl vettä, ripaus kanelia ja fariinisokeria.

Kiehauta täytteen aineet ja anna poreilla noin 10 minuttia. Siivilöi suurin osa irroonneesta nesteestä talteen. Voit keittää lientä vielä hetken, jolloin se tiivistyy siirappimaiseksi. (Taivaallisen hyvää esim jäätelön tai lettujen kanssa!)

Pohjan päälle kerros omatekoista mansikkahilloa, raparperitäyte ja purkki maitorahkaa ja loraus kevytkermaa ja vaniljasokeria sekoitettuna.

Loppujen raparperien kohtaloa ei ole vielä määritelty, mutta jospa tämä leivontainnostus kestäisi sen verran että saisin nekin hyödynnettyä. Mielessä pyörii jäätelökone, kerma, raparperi, mansikka... Hmm...

0 kommenttia: