Välipalatöitä

perjantai 7. maaliskuuta 2008

Tähän väliin oli taas pakko ottaa pieni välipala. Eikä niin pienikään. Osittain Kettu-karkkien innoittamana, osaksi viime neuletapaamisessa vilahtaneen kuvan innoittamana, keräsin Sisu-langasta kolme sävyä, ja päätin kai kaikissa täysissä mieleni voimissa, tai ehkä puuduttavan työpäivän jälkeen, tehdä pitkät raidalliset polvisukat.

Tässäpä tilannekuvaa.


Toista iltaa viedään, enkä vieläkään ole päässyt edes ekan sukan kantapäähän... Taisin aloitusiltana kuolata liian intensiivisesti Top Chefissä kokkailevaa Samia ja edistys jäi vähäiseksi.

Ja siinä tuoksinnassa, pääsin taas todistamaan neulovan ihmismielen tyhmyyttä. Käytössä olevat 2,5 mm bambusukkapuikot ovat jo mukavasti käyristyneet, joten istuvat käsiin tosi hyvin. Aina ennen ihmettelin, että kuinka ihmeessa kaikki muut aina onnistuvat katkomaan bambupuikkoja, mutta napsahtipa se nyt omaan nilkkaan. Miksei kukaan soittanut hälytyskelloja siinä vaiheessa, kun ajatukset menevät tähän suuntaan: "Koitanpa vähän taivuttaa tätä puikkoa ja katson kuinka paljon vääntöä se kestää." No sepä saatiin sitten tietää, kera kovaäänisen risahduksen. Nyt puikko on paikattu pikaliimalla, mutta eipä siitä taida enää käyttökelpoista saada. Onneksi sukan kutominen on muutenkin helpompaa neljällä puikolla, joten menetys ei ollut muuta kuin tunnepuolista. Musta kun kaikella elottomallakin on tunteet. Hyvä etten kunnon hautajaismenoja järjestänyt.

Jännityksellä odotan myös värikylvyssä käyneitä sukkalankoja saapuvaksi huomenna, eli launataina. Hieman jo jännittää...! Nyt vain vyötettä suunnitelemaan.

Uuden kameran voimin

keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Jihaa!! Nyt on uusi kamera hommattu ja kuvia näpsitty. Seuraavana vuorossa itse ohjekirjaan perehtyminen, kun nyt onnistuu vain pelkät perustoiminnot kuten zoomaus ja... no siinä ne tais ollakin. Ja muistikortin osto... Sehän jäi kaikessa  tarkkaavaisuudessa huomioimatta, joten siihen asti näpsitään aina 10 kuvaa ja ladataan ne koneelle. Nyt ainakin kamera pysyy auki vähän pidempään kuin entinen, joka hyytyi jo kolmen kuvan jälkeen vaikka juuri olin vaihtanut uudet akut. No kiitettävästihän tuo toimikin, kuusi (?) vuotta...

Noniin, sitten itse asiaan. Harjoittelen tässä samalla kuvien lisäämistä. Elikkäs tässä mun seuraava isompi projekti, tällä kertaa ITSELLE! Vihdoinkin kun saisi jotain tehhtyä omiin tarpeisiin. Aika menee mallineuleissa ja tilaustöissä, ja kuljin pitkään (varmaan tammikuun alkuun) ilman kunnon lapasia. Eli taas todistettiin sen vanhan sanonnan paikkaansapitävyys, "Suutarin lapsilla ei ole kenkiä". Omistan myös kolmet käyttökelpoiset villasukat, joten uusille niillekin olisi tarvetta...

Niin, ja takaisin siihen projektiin.



Ohje löytyi uudesta Modan ja Tekstiiliteollisuuden julkaisemasta lehdestä, "50 parasta mallia" tai jotain sinnepäin. Lankana ihanaakin ihanampi Sublime Kid Mohair. Langassa en kitsastele tällä kertaa, vaikka tuohan on aikas tyyristä... Mutta menekki mun kokoon on vain 150g, eikä tällaista lankaa ja näitä sävyjä löydä muista. Ainakaan missä ne sattuisivat olemaan samassa paketissa. Tämä asettuu puikoille heti kun langan väri on päätetty, lanka tilattu ja toimitettu.

Olen jo pitkään etsinyt "sitä oikeaa" neulepaidan mallia ja tämä on eniten sinnepäin mista olen haaveillut. Helmaa saatan pidentää muutamalla sentillä ja hihoja samaten. Teen myös luultavasti neuleen pyörönä, jotta sovitus onnistuu joka vaiheessa, koska tästä haluan hyvin istuvan paidan, ylimääräisiä "pusseja" ei tarvitsis tulla mihinkään.

Sitten toinen ihana malli, jolle ei tosin tällä hetkellä ole käyttäjää, mutta värit ja malli itsekin ovat jotenkin suloiset, pitää ehkä toteuttaa, mutta varmaan huokeammasta langasta jos löydän hyvät sävyt.


Ylisuloinen mun mielestä, jos löytyy tarpeeksi pieni koko, niin voisin tehdä vaikka kummitytölle kevääksi. Omille ei vielä kannata varautua... Niitä kun saa odottaa vielä muutaman vuoden.