Lanka-ahdistus

torstai 13. maaliskuuta 2008

Tänään se taas iski... Kesken työpäivän. Uusia lankoja hyllyssä, uusia ihania värejä. Kivat mallit pyörivät mielessä, ja sitten tuli pakko. Oli pakko aloittaa taas uusi työ, vaikka keskeneräisten töiden lista roikkuu seinällä, eikä siitä ole montaa vedetty yli. Ongelma on kohta siinä että kaikki puikot alkaa olla varattuna erinäisissä töissä, ja silloin pitää joko pistää jäitä hattuun tai nyhtää puikot irti ja aloittaa uusi työ.


Nyt on kesken hetken mielijohteesta aloitettu huivi Elfin Color-mohairista. Malli oli uusimmassa Modassa, tehty teetee Popparista. Aloin samaa ohjetta eri langalla. Vaikutti kivalta, mutta todellisuudessa aika puuduttava malli. Neljää riviä toistetaan lähes koko pituudelta, jota sitäkin riittää, 170cm. Nyt on eka kerä kohta lopussa, eli monta kerää saa vielä korkata.




Tämäkin työ piti lopettaa kesken kerroksen, kun sain päähäni aloittaa jo toinen työ, josta en onnistunut saamaan kuvaa. Kyseessä lapsen huovutettu tunika Sandnesgarnin Toving Tema 14 -lehdestä. Intoa puhkuen loin ohjeen mukaan 212 silmukkaa pyöröpuikolle, ja jo ensimmäisen nurjan kerroksen aikana olin valmis luovuttamaan... Mikä ihme nyt vaivaa?? Kotona odottavat nuo "välipalakettusukat" edelleen, toinen sukka nyt aloitettu. Ja itselle pitäisi tehdä Jatan Mario-myssy, kun uusi kevättakki kaipaisi keveämpää päähinettä.

No sainpa sentää iloita jostain tänään, etten vain ahdistellut koko päivää.

Yliveto-langat saivat viimein omat vyötteet, ja paikan hyllystä! Tässä kuvaa muutamasta väristä.




Sain myös taivuteltua rautalangasta vauvanvaatehenkareita, vihdosta viimein. Sekin homma on ollut tehtävälistalla jo viime kesästä. Samalla valokuvasin yhden lempparivirkkaukseni. En useimmiten tykkää virkata, mutta joskus tulee tarve vaihteluun. Tämä ohje löytyy Sandnesin Lanett Baby 0714 -lehdestä. Ohjeessa 100% merinovilla Lanett, omassa työssä käytin omasta varastosta Mayflower Cotton 8 -lankaa vaalean keltaisena. Menekki taisi olla vähän alle 150g. Mallin kopioin heti omaan arkistooni, tätä tulen toteuttamaan varmasti myöhemminkin, eri langoista ja erilaisista väreistä. Mukavaa tehdä, vaikka aikaavievää.




Johan vetästiin

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Sormet ja kädet puuduksissa kerimisestä, vyyhdittämisestä, ja taas kerimisestä ja vyyhdittämisestä... Jos tuo vyyhdittäminen on yleensä sana. No eiköhän kaikki arvaa mistä on kyse. Onneksi näihin kumpaankin on keksitty apuvälineet, joilla homma käy suhteellisen nopeasti.
Sähköisenä persoonana (juu, niin varmaan) keräsin sitten itseeni pölyä kun lankaa piti koko ajan juoksuttaa sormien lävitse, ja kipinät lenteli kerimislaitteesta.

Tässä näitä ihanuuksia, eli käsinvärjättyjä. Lajiteltu värien mukaan poseeraamaan omiin kuviinsa. Värit on aika lailla kohdillaan ainakin omassa näytössä, mutta en osaa sanoa kuinka tarkasti näkyvät muilla. Paras kun tulette paikanpäälle katsomaan :)







Näistä olisi tarkoitus saada uusi jäsen kauppani tuoteperheeseen. Ensimmäinen kilo nyt valmis, toivottavasti lisää tulossa piakkoin.

Ja sitten muuhun valmistuneeseen. Tai no, tämä on jo ollut hetken valmiina, unohdin kokonaan laittaa kuvia... Eli malli uudesta Sirdarin "Sweet Little Peas" -ohjelehdestä. Tarkoitus oli testata, että voiko pienimmän, eli 0-3 kk koon saada valmiiksi asti vain yhdestä kerästä, niinkuin ohjeessa väitetään. No, eihän se onnistunut, boleron kauluksesta jäi uupumaan noin 5 riviä, sekä koriste. Eli pakko oli ottaa toinen kerä, ja jämälankavarasto karttuu. Onneksi joku ihana ihminen on keksinyt neulotut muffinsit :) Näitä syntyy nyt eri väreissä silloin tällöin. Tavoitteena saada kakkuvadillinen näyteikkunan koristeeksi.

Ja sitten kuvia vauvan bolerosta.


Mä sitten inhoan saumojen ompelua, päättelyä ja viimeistelyä yleensäkin! Varsinkin näissä pienten vaatteissa saumoista tahtoo tulla aina paksut. Tämä projekti onnistui ihan hyvin, kunhan aina jaksaa keskittyä loppuun asti.





Eli tässä valmis tuotos. Lankana ainut mukavan tuntuinen tekokuitu, eli Sirdarin Snuggly DK. Puikot 3,5 ja 4 mm, lankaa kului 50 g ja muutama metri seuraavasta kerästä. Kiinnitysmekanismi kehitelty itse, ohjeessa ei ollut minkäänlaista kiinnitystä. Minusta parempi että saa kiinni.
Toteutin kiinnityksen yksinkertaisesti virkatuilla nauhoilla. Kukka ja nappi vain koristeena.