Arki askarruttaa jälleen

tiistai 25. maaliskuuta 2008

Lomat on lomailtu, ihanat neljä päivää makoilua ja rentoutumista. Kuka olisi ikinä ajatellut että lankakaupan pito voi olla stressaavaa... Ei kai se lankakauppa-osa, mutta yrittäminen, sen nyt varmaan jokainen tietää.

Ensimmäinen lomapäivä lähti käyntiin mukavasti. Aamulla myöhäisen illan jälkeen olisin tahtonut maata sohvalla telkkaria katsoen, mutta eipä... Koko talon antenni p*skana. Siinä vain dvd:tä toinen toisensa perään. Nyt on katsottu Rimakauhua ja rakkautta 1-3 tuotantokaudet VIELÄ kertaalleen, kaikki hömppäkomediat mitkä hyllystä löytyy, sekä Frendejä enemmän kuin laki sallii. Frendit dvd:ltä on kyllä maailman parasta neulomisohjelmaa. Saa vain kuunnella, välillä ylihyvän kohdan tullen vilkaista ruutuun, ja muuten keskittyä neuleeseen.

Tältä näytti aamiaispöytä sunnuntaina...


Mitä, eikö teillä muilla näytä tältä aina sunnuntaisin? En ennen sietänyt munakokkelia, mutta ravintolan aamiaishoitajana ihastuin siihen, eikä sitä voi kokkeliksi sanoakaan jos ei ole tehty kuohukermaan... :) En viitsinyt edes ajatella kuinka monta kilokaloria tuo yksi lauatsellinen sisälsi, kun mätin menemään. Leivän välissä 2 siivua pekonia, pippurista pastramia, paksua cheddarjuustoa, edamjuustoa, majoneesia ja sinappia. Niin ja punaista Leviä. Nam! Jos tämä kaikki olisi vielä kannettu eteen, niinkuin eräälle, niin olisin ollt vieläkin onnellisempi... No hyvä näinkin, säästyin siivoamiselta tästä hyvästä.

Sitten innostuin vielä leipomaan. Nykyään ei ole aikaa leipoa, vaikkakin se olisi niin terapeuttista että sitä pitäisi harrastaa viikoittain. Lauantai on hyvä leipomispäivä. Tällä kertaa syntyi mandariini-juustokakku. Ohje hieman muuteltuna toiseksi viimeisestä Pirkka-ruokalehdestä. Säilykemandariinit on jotain tajuttoman hyvää, voisin elää niillä ja jogurtilla.


Pala katosi heti kakun jäähdyttyä parempiin suihin. Linssiludena toimii viime syksyn käsityömessuilta mukaan karannut mäyräkoiran muotoinen kynäteline :)

Jitterbug-sukat valmistuivat pääsiäisen  aikana. Kuvia laitan heti kun sellaisia saan... Tällä hetkellä puikkoja on kiinni kuudessa työssä, ja päätin että ne valmistuu NYT, ennen kuin yhtään uutta aloitetaan. Vuorossa paripuolet sukat, yhdet Trekking Hand Artista, toiset Fabelista. Töissä työn alla on tytön tunika Gjestalin Ullteppegarnista. Hämmästyttävän häkellyttävää kuinka epätasaista käsialaa tuo lanka saa aikaan!


Puikot 4 mm, ja neulotaan pyörönä, silloinhan pitäisi olla entistä sileampi käsiala!! Toivon kaikella hartaudellani että tilanne korjaantuu huovutuksessa. Samanlaista olen kuullut Sandnesin Tovesta, jälki kauheaa, mutta huovutuksen jälkeen tosi nättiä ja pehmoista. Käyttäjää tälle tunikalle ei ole, joten näytekappaleeksi jää, ainakin toistaiseksi. Jos kutistuu oikein paljon, sitten saa kummityttö uuden tunikan! Aika uuvuttavaa hommaa, sileää neuletta pyörönä, silmukoita alussa 212 s, ja pituutta kappaleelle pitäisi saada 50 cm. Nyt mennään jossain 40 cm:n paikkeilla. Tätä ne jotkut tarkoitti kun sanoivat "mindless stockinnette"...