Lomasuunnitelmia

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Loma häämöttää, ja lomasuuunnitelmat lyötiin lukkoon tänään kun jätin viimeisen lankatilaukseni. Gedifran suunnitelma meni pieleen, olisin tehnyt toisen Loppemin ihanasta syvän purppuran värisestä Cashmerinosta, edellinen on tummanharmaasta. Väri oli kuitenkin poistunut, joten siinä se... No nyt on uudet suunnitelmat selvillä, aina ihanista Sublimen langoista ja myös saman firman langoista. Elikkäs, heinäkuussa, tai sitten elokuussa uudessa asunnossani ihanaksi syysneuleeksi puikoille pompsahtaa tämä malli:


Olen aiemminkin jo katsellut tuota mallia, ihana kun on, ajattelin tehdä kummitytölle, mutta teenpä koeversion itselleni. Suurin 150 cm koko saa olla tarpeeksi suuri. Teen hieman pidemmän joustinneuleen alas jos jää pituudesta kiinni. Tai teen mallitilku 4.5 puikoilla. Ja väri on tuossa alla. Omalla koneella ei näytä miltään, väri on ihana hieman taitettu tummahko kylmä violetti. Luulisin että palmikkokuviot erottuvat vielä tuosta sävystä. Toisaalta, pallerot ja palmikot ovat aika dominoivat tuossa mallissa, niin ehkä on ihan kivakin että lanka on hieman tummempi.


Sitten tämä alla oleva malli. Se on pyörinyt päässä lehden ilmestymisestä lähtien, ja monet langat siihen myyneenä, ajattelin nyt ottaa sen toiseksi läksiäistyöksi. Tuo ylempi on juuri ihana syksyneuleprojekti, tämä liivi sopii loppukesälle ja myöhemmin talvella takin alla.



Väriksi valitsin tumman savunsinisen. En taida omistaa yhtäkään sinistä vaatetta, joten tämä oli yllättävä valinta. Mutten saanut silmiä irti tuosta väristä.


Toivottavasti pian saa päivitellä keskeneräisiä kuvia näistä kahdesta työstä. Vähän jotain lohtua kaipaa kun on tällaisen unelmatyön jättämässä. Ja mikä paras lanka oliskaan tuota lohtua tuomaan kuin Sublime...?

Vaihtoehtoinen Provinssiviikonloppu

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Siinäpä se on mennyt, töitä tehdessä ja kotihommia hoitaessa. Silti puolet töistä ja kotihommista on edelleen tekemättä. Kuten jotkut tätä blogia lukevat saattavatkin tietää, olen lopettamassa yritystoiminnan tämän kuun lopussa. Käsityöaitta Fiona jatkaa, tauotta, samalla nimella, samoissa tiloissa, ja alkuun aika lailla samalla tuotevalikoimalla. Uudistuksena uusi yrittäjä tuo mm. tuftauksen, eli valmiita töitä, sekä tilaustyöt. Myös suositut brodeerauspalvelut palaavat valikoimaan piakkoin. Eli tilaustyöt, ja valmiit tuotteet ovat saatavilla liikkeestä, sekä verkkokaupasta.

Kaiken tämän kauppahässäkän keskellä yritän jatkaa omia käsitöitä, yhdistää niihin koiranhoitoa ja kotihommia. Tänään vietin oikeinkin tehokkaan aamupäivän. Sain pussillisen tuoretta raparperia ja aikani surffailtua, päädyin kokeilemaan kääretorttua. Olen vältellyt kääretorttujen tekoa, koska joka ikinen pohja on ollut aina liian ohut, palanut tai muuten vain epäonnistunut. No nytpä kaikki meni niinkuin piti, ehkä jopa liiaksikin, sillä pohjasta olisi saanut jaettua kahteen pelllilliseen.

Pohja: 5 munaa, 2 dl sokeria, 4 rkl vehnäjauhoja, 5 rkl perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeriseoksen joukkoon. Kaada uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte: n. 0,5 l raparperipaloja, 2 dl hillosokeria, 0,5 dl vettä, ripaus kanelia ja fariinisokeria.

Kiehauta täytteen aineet ja anna poreilla noin 10 minuttia. Siivilöi suurin osa irroonneesta nesteestä talteen. Voit keittää lientä vielä hetken, jolloin se tiivistyy siirappimaiseksi. (Taivaallisen hyvää esim jäätelön tai lettujen kanssa!)

Pohjan päälle kerros omatekoista mansikkahilloa, raparperitäyte ja purkki maitorahkaa ja loraus kevytkermaa ja vaniljasokeria sekoitettuna.

Loppujen raparperien kohtaloa ei ole vielä määritelty, mutta jospa tämä leivontainnostus kestäisi sen verran että saisin nekin hyödynnettyä. Mielessä pyörii jäätelökone, kerma, raparperi, mansikka... Hmm...