Lomatunnelmissa

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Tässä jo kovasti odotellaan pääsiäislomaa. Huimat neljä päivää, ja jokaisena päivänä pitää kuitenkin käydä kastelemassa pääsiäisruohot... No enpä muista koska olisi viimeksi mennyt koko viikonloppu niin, etten olisi käynyt jonkun homman hoitamassa työpaikalla sunnuntaina. Nykyään tosin vähän vähemmän kun on työmatkaakin, mutta vielä ennen joulua asuin tien toisella puolella. Istutin samana päivänä ohransiemeniä ja rairuohoa. Ohrat ovat jo viitisen senttiä korkeita, rairuohot eivät edes pilkistä vielä, vaan näyttävät hyvin elottomilta.





Nyt nautin "omasta" illasta. Mies lähti menoihinsa, kävin hakemassa Greyn anatomiaa varten karkkipussin ja aion jatkaa Jitterbug-sukkia kaikessa rauhassa. Jostain syystä olen täysin ihastunut kotimaisen Pariisin kevät- yhtyeen biisiin "Pikku huopalahti". Ihanat sanat, varsinkin se kohta mummosta joka sanoo "linja-autojen ja rakkauden perässä voi juosta..." Muistuttaa mua aina omasta mummosta joka kertoi Tampereella työskentelevästä bussikuskista joka tykkäsi työstään siksi, kun naiset juoksevat huutaen perässä. En muista koska oisin viimeksi ostanut cd:n kaupasta... Mutta tämä vois olla seuraava hankinta. Ellen kuuntele biisiä koneelta pilalle. Näin käy usein.


Mummusta tulikin mieleen, sain häneltä ihania vanhan aikaisia lasipurkkeja, jotka kärräsin heti kaupalle somisteiksi. Sopivat eriparinapeille purkeiksi. Tämä etiketti naurattaa vieläkin, muistan hämärästi, kun sitä olen joskus hartaasti raapustanut mummulassa.




Niin ei varmaan kenellekään jää epäselväksi mitä purkki tuolloin sisälsi. EI SOKERIA (SUOLAA)!



Tässä vaiheessa on Jitterbug-sukat, kantapäätä vaille. Helpompaa tuo varpaasta ylöspäin neulominen oli, muistin että se olis ollut kamalan vaikeaa. Bambupuikotkin on toistaiseksi ehjänä. Kamera syö värit ikävästi. Lankana siis Colinetten Jitterbug, väri Alizarine. Ei ainuttakaan solmua vyyhdissä, onneksi. Värit jäivät hieman hassuun kohtaan, jalkaterä on enempi raitainen kuin monisävyinen. Saa nähdä miltä varsi näyttää, saatika sitten toinen sukka.


Monta rautaa on tälläkin hetkellä tulessa, mutta esittelen niistä vielä yhden. Jossakin netissä, mahtoikohan olla Ravelryssa, näin kuvan yksinkertaisesta vauvan nutusta, valkoisesta langasta, ainaoikein neuletta, ei kavennuksia tai mitään. Tosi nätti kaikessa yksinkertaisuudessaan, vaikken yleensä tykkää ainaoikein neuleesta. Sen inspiroimana korkkasin vyyhdin Colinetten Cadenzaa, väri Whirley Fig. En meinannut malttaa laittaa sitä pois käsistäni, vaikka kello näytti siltä että työpäivä loppuu. Oli se niin ihanaa kutoa. Otin vielä kokeeksi ohuimmat Dropsin neulepuikot mitkä löysin, eli 4mm. Ajattelin että saattavat taipua liikaa, mutta ne on juuri sopivat! Neule edistyy kuin itsestään! Melkein jo odotan huomista työpäivää sen takia, että tiedän tuon työn odottavan pöydällä.



Pullaa ja muita herkkuja

tiistai 18. maaliskuuta 2008

Tänään poljin kiireellä töihin, myöhässä, ja eväitäkin piti käydä vielä ostamassa. En IKINÄ osta iltapäivälehtiä, mutta nyt ajattelin hemmotella itseäni, ja törsäsin Iltasanomiin ja vastapaistettuun voisilmäpullaan. Olin ihan siinä uskossa että kyseisessä lehdessä on edes jokunen ristikko, jolla saisin aikaa kulumaan, mutta harmikseni havaitsin ettei siellä ollut yhtäkään. Vasta iltapäivällä jaksoin raottaa urheilu-liitettä, joka muuten olisi joutanut roskiin lukematta. Siellähän ne ristikot oli, ja monta olikin!


Sitten iskin hampaani pullaan. Ihanaan, epäilemättä raakapakasteeseen, mutta sitäkin herkullisempaan. Ja näin siinä aina käy, jätän aina keskustan viimeiseksi, mutta tällä kertaa siellä olikin ylisuuri könä karamellisoitunutta voita. Nam! Joten hetken jouduin miettimään, haukatako ensin voi, vaiko reuna. No joka tapauksessa, pullan ostan tästä lähtien ainakin kerran viikossa. 

Tässä vielä lähikuva mukista, jonka hankin hetki sitten työmukiksi. Kuva kenties (lähi)tulevaisuudesta..?


Seuraavaksi sisään asteli postimies, laatikon kanssa. Meinasin jo sanoa ettei mitään ole tilattu, mutta onneksi huomasin katsoa laatikkoa tarkemmin :)


Kuvia sisällöstä tulee huomenissa, nyt on pakko keskittyä koulutehtäviin... Ja siihen Mariomyssyyn. Ja Jitterbug-sukkiin. Ja...

Onkhelma

maanantai 17. maaliskuuta 2008

Auttakee hyvät ihmiset!

En osaa päättää mistä langasta teen Jatan Mario myssyn. Kolme vaihtoehtoa, kuvassa näkyy mun uusi kevättakki johon myssyn pitäisi sopia. Ite tykkään että kaikki noi sopisi, mutten ala kolmea myssyä neulomaan. Miehen mielipide oli, että ehdottomasti sinertävä Juniper- lanka (oikealla). Se kieltämättä sopii takin väriin, mutta tuliskohan siitä liian kirjava?

Jos en kyselisi keneltäkään, tekisin sen varmaankin vihreästä Alfasta, kuvassa vasemmalla. Keväinen, yksivärinen, turvallinen... Mutta oisko se liika villainen kevääksi?

Toisaalta se vaalea Juniper (keskellä) sopisi tällaiselle Kalkkilaivan Kapteenille. Oikeesti, mua kalpeampaa ihmistä saa hakemalla hakea. Etenkin näin kevättalvesta. Tai no, ei se kesä siihen paljoa muutosta tuo, varsinkaan kun työn puolesta istun sisällä parhaimman auringonotto ajan. Pitänee tulevana kesänä hankkia tuoli ja pikku pöytä kaupan eteen, saan siinä kärventää vaikka sääriäni hiljaisina hetkinä.

No joo, mietiskelyt sikseen, kohta on Kettu-sukat valmiit, ja seuraava "kotityö" (eli kotona tehtävä työ) pitäisi saada aluilleen.

Mielipiteet otan kiitoksella vastaan! Jos ihan tiukka paikka tulee, neulon sitten kaksi myssyä.