Vähän jotain uutta ja ihanaa

torstai 3. huhtikuuta 2008

Kerrankin jotain oikeasti valmistuu. Huonompi homma vain, että ne kaikki keskeneräiset "pakkopullatyöt" on edelleen odottamassa, ja tällaiset hetken mielijohteesta alotetut valmistuvat. No sama kai se missä järjestyksessä niitä syntyy.
Tämä neulomistahti ei tiedä muuta kuin valmiita töitä ja hartiajumeja. Tätä jälkimmäistä on podettu nyt oikein olan takaa. Ihan niinkuin aina. Yleensä se johtaa vain siihen että ensim Mobilatia hartioihin, lämmin kauratyyny päälle ja takaisin neulomaan.

Tässä kuvassa valmiina Ullteppegarnista valmistunut tunika. Koon piti olla 4-vuotiaan, mutta innoissani huovuttelin 60 asteessa pyyhepyykin joukossa, ja niinhän se kutistui oikein kunnolla. Lapsien koosta en tiedä, mutta meniskohön tuo jollekin kaksivuotiaalle? En huomannut mitata vielä. Lankaa kului huimat 150 g, plus reunukset ja koristeet.


Ja lähikuvaa yksityiskohdasta... Värit vääristyneet aikalailla. Ylemmässä kuvassa luonnollisemmat.


Vauvaneuleet on jostain syystä olleet nyt listalla. Vauvakuumetta ei ole, eikä tule, ainakaan muutamaan vuoteen. Langat on vaan niin mukavia, ja ohjeet kivoja, ja työn saa useimmiten parissa työpäivässä valmiiksi.
Tässä työssä lankana Colinetten Cadenza, väri Whirley Fig. Tarkoitus oli lähinnä kokeilla tätä minulle uutta lankaa, ja tehdä joku pieni työ malliksi. Suuressa käsityölehdessä oli Sublimen vauvalangalle suloinen liivimekon ohje johon päädyin, en muuttanut muuta kuin suorien puikkojen tilalle pyöröt ja neuloin suljettuna neuleena. Aivan upeaa muuten on neuloa tuo Cadenza... Siitä jaksaisi tehdä vaikka mitä. Lankaa tähän projektiin kului alle 100g. Sain neulottua kukan koristeeksi, ja vielä jäi n. 15 g lankaa. Se taitaa joutua neulottujen muffinssien kuorrutteeksi, väri on sen verran herkullinen.




Nyt jo ihan hyvässä alussa seuraava projekti, tämäkin itselle. Lankana siis Sublimen Kid Mohair. Ohjeen bongasin uudesta Tekstiiliteollisuuden ja Modan yhteistuotannosta 50 klassikkomallia. Lankaa tähän pitäisi riittää 150g, teen pienimmällä koolla, ja vaihdoin vielä puikot 5 mm:stä 4,5 mm:n. Venyy se kuitenkin jonkin verran käytössä. Takakappaleen sain tämän päivän aikana jo sileän neuleen alkuun.